Op deze pagina vindt u de meest relevante informatie over het RAL GZ 951/1.


Algemeen

De containers die de KLAIR leden leveren zijn nagenoeg allemaal voorzien van het RAL GZ 951/1. Deze is een kwaliteitsnorm die verder gaat dan de EN 840. De containers worden aan strengere testen onderworpen en de leveranciers worden jaarlijks onverwachts bezocht voor een controle ter plaatse. Via de teksten op dit deel onze KLAIR site wordt u direct doorgelinkt naar het betreffende onderwerp op de GGAWB site. 


De testprocedure

De testen op de containers worden afgenomen door het SKZ in Würzburg, een zeer gerenomeerd testinstituut dat namens de GGAWB ook de onverwachte controles op de containers uitvoert. De testen waaraan de containers worden onderworpen voor het RAL GZ 951/1 staan hier beschreven. Ook zijn een aantal van deze testen gefilmd. Klik hier om deze filmpjes te bekijken.


Welke RAL GZ 951/1 zijn er?

Om te weten welke leverancier het RAL GZ 951/1 keurmerk heeft op zijn containers kunt u hier klikken. U komt dan op een pagina waar u per leverancier alle volumes met een RAL GZ 951/1 vindt of per volume kunt kijken welke leveranciers hier een RAL GZ 951/1 hebben.


Gelijkwaardigheid

Het is uiteraard van het grootste belang dat bij een aanbesteding waar het RAL GZ 951/1 wordt voorgeschreven, dit ook daadwerkelijk goed wordt beoordeeld. Dit betekent dat inschrijvers die geen RAL GZ 951/1 hebben, hun gelijkwaardigheid samen met de aanbestedende dienst moeten aantonen. Hiervoor heeft KLAIR een document met richtlijnen opgesteld dat u hier kunt downloaden.   

Download Checklist gelijkwaardigheid RAL